Tennari Sneakers

Tennareista kaikki lähti. Ensimmäiset kierrätysmateriaaleista valmistamani jalkineet olivat tennarit. Tein ne suutarikoulussa. Päällisenä oli mieheni vanhat farkut, vuorina oma flanellipaitani ja varressa somisteena chenilletekniikalla tehtu vinoneliö, jossa oli lasteni vanhoja vaatteita. Pohjiksi päätyivät  perhettämme hyvin palvelleen Toyota Corollan kuramatot. Sain tekstin Toyota kokonaan mahtumaan kengän pohjaan. Tuotetestaus osoitti piankin tarpeen korkolapulle, joka syntyi käytetystä pyöränkumista.

Tässä kohtaa otin yhteyttä pariin automerkkiin ja kysyin lupaa saada käyttää heidän kierrätettyjä kuramattojaan kierrätysmateriaaleista tehtyjen jalkineideni tuotannossa. Vastaus kummallakin oli: käyttää voi, mutta brändi ei saa näkyä.

Onnistuin ostamaan erään kenkäpajan valmispohjajäämistön. Kumimatoissa käytetyn kumiseoksen sisältö ei välttämättä ole hiontapölynä hengitettynä paras mahdollinen, joten tennareissa on nykyisin käytössä  jalkineen pohjaksi tarkoitettua materiaalia. Se on kuitenkin sikäli kierrätettyä, että on käynyt tarpeettomksi toisaalla.

 

 

Kierrätetty farkku, farkkupaita ja auton kuramatto

Kierrätetty farkku, paita, mokkahame ja auton kuramatto

Kierrätetty pikkutakki, paita ja auton kuramatto

Kierrätetty farkku, flanellinen aamutakki ja auton kuramatto

 

Kierrätetty farkku, paita ja auton kuramatto

 

 

Kierrätetty farkku, paita ja auton kuramatto