ETUSIVU HOME

Kenkiks syntyi halusta tehdä käsillä, toiveesta löytää uusia tapoja hyödyntää kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja. Se syntyi kiinnostuksesta kenkiin, historiaan ja kulttuuriin.

Materiaalivalintojani ohjaavat ekologisuus ja eettisyys. Pyrin käyttämään kierrätysmateriaaleja, kuitenkin niin, että tuotteen käytettävyys ei kärsi. Käyttämäni tekstiili on saattanut toimia aiemmin mm. takkina, pöytäliinana tai sohvanpäälisenä. Osa tekstiilistä ja nahasta on uutta, mutta käynyt tarpeettomaksi toisaalla. Kierrätysnahkaa käytän somisteissa ja milloin ei vaadita jalkinenahan ominaisuuksia. Pohjat, korot ja muut komponentit ovat myöskin kenkätehtaiden ylijäämämateriaaleja. Mallit suunnittelen itse, inspiraationa ovat usein historialliset kengät. Joskus materiaali itse antaa inspiraation kengälle. Materiaalien rajallisuus aiheuttaa, että lähes jokainen tekemäni kenkäpari on uniikki. Kaikki mallit ovat toteutettavissa myös asiakkaan omista materiaaleista.

Teen  koruja ja muita asusteita, milloin pitää keksiä käyttöä jalkinetuotannosta jääville materiaaleille tai käsiin osuu jotakin inspiroivaa. Tilauksesta teen ja korjaan elokuva- ja teatterirekvisiittaa.

Kesäajan työskentelen pääsääntöisesti mehiläisten parissa.

Koulutus:

Jalkinealan ammattitutkinto, jalkinekisälli 2015

Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto, jalkineen käsityömäinen valmistus 2011

Esinesuunnittelun ja – muotoilun artesaani, tarpeistonvalmistaja 2008